Torslunde Sogn og Kirke

Aktiviteter


Musikgudstjeneste med Ishøj Kulturskoles Harmonika Ensemble

søndag den 20. januar kl. 10.00 i Torslunde kirke med sognepræst Christian B. Petersen


 


Sangeftermiddag tirsdag den 22. januar i Torslunde Cafeen (konfirmandstuen i præstegården) kl. 14-16 med kirkens organist Lars Grangaard ved klavertangenterne. Kom og syng med på gamle kendte viser og sange fra et sanghæfte. Der vil som vanligt være tid til en kop kaffe og en god snak.


 


Fastelavn i Torslunde kirke

søndag den 3. marts kl. 10.00

Vi starter med en kort børne/familie venlig gudstjeneste med Landsbyernes Børnekor i flotte udklædninger og fastelavnssange. Efterfølgende tøndeslagning på præstegårdspladsen for store og små med kåring af kattekonger og dronninger. Torslunde Menighedsråd og Torslunde Bylaug står sammen om arrangementet.


 


Koncert i Torslunde kirke tirsdag den 5. marts kl. 19.00 med Ester Brohus Band

Billetter á 135,-kr købes på www.billetto.dk tryk på nedenstående link for at gå til billetkøb. Billetter vil blive scannet ved indgangen. Dørene åbnes kl. 18.00. Der vil være mulighed for at købe øl/vin/vand inden koncerten. Vi har mobilepay.

https://billetto.dk/da/e/ester-brohus-band-koncert-i-torslunde-kirke-billetter-305791

Har man sagt country, må man også sige Ester Brohus. Danmarks lille store country-darling er klar med nyt album. ”Heart of the Country”, der er Ester Brohus’ 11. album. Nogle er bare født med country i blodet Ester Brohus og hendes faste band har spillet sammen i tre år og består af musikere og mennesker som Ester Brohus sætter stor pris på. Mikkel Bøggild, der står for strengeinstrumenterne, er også producer på det nye album. ”Mikkel er nok den musiker i Danmark, jeg har mødt gennem tiden med den største forståelse og kendskab til countrymusikken og dens historie. Han spiller og synger til perfektion og håndterer de instrumenter, der forventes i countrymusikken. Jeg var ikke i tvivl om at han også skulle producere ”Heart of the Country””, siger Ester Brohus og fortsætter: ”Torben Bjørnskov er en dynamisk og levende kontrabassist. Han har en mening og en holdning til vores sammenspil og så er han desuden en fantastisk samarbejdspartner”. Sabrina Brohus er Esters datter. De to har sunget og spillet sammen siden Sabrina var helt lille, og Sabrina har været fast med på kor i over 15 år. ”Vi synger helt perfekt sammen, og jeg er temmelig taknemmelig for, at vi kan følges på den måde vi gør. Så er hun er journalist og til stor hjælp for mig”, siger den stolte moder.

Læs mere om Ester Brohus på: http://esterbrohus.dk/


 


Hjælp med at gøre verden klimaklar

Folkekirkens Nødhjælp kaster næstekærligheden på klimaet, ved den årlige sogneindsamling søndag den 10. marts 2019. Som indsamler kan du klæde verden på til klimaforandringerne.

Billede til højre: Barn ved vandpumpe. Når tørken rammer, uddeler Folkekirkens Nødhjælp rent drikkevand. Her er vi i Cambodja i 2016. Foto: Peter Bo Larsen/Picasa

Du kan skære ned på oksekødet, sortere dit affald og droppe flyrejsen – men hvor meget forskel kan du egentlig gøre ene mand eller kvinde? Godt spørgsmål. Det er let at føle sig magtesløs, når vi gang på gang hører om klimaforandringernes konsekvenser. Men her er en chance for at gøre noget, der virkelig nytter.

Klædt på til klimaet

I år er Folkekirkens Nødhjælps sogneindsamling dedikeret til de klimaforandringer, som rammer os alle sammen. Men som rammer særligt stærkt i verdens fattigste lande. Her er man ikke nær så godt klædt på til det nye klima, som vi er i Danmark. Man mangler kloaksystemer, der kan aflede vandet ved oversvømmelser. Man mangler broer, der kan bringe folk i sikkerhed. Mangler vand, når tørken tømmer depoterne. Mangler mad, når ressourcerne slipper op.

Klimaforandringer er en af hovedårsagerne til, at 821 millioner mennesker – svarende til hver niende verdensborger – sulter. Og at tallet er på vej op.

Den gode nyhed er, at løsningerne findes. Vi kender dem. Og vi har brug for dig.

Som indsamler er du med til at samle ind til broer, diger og flugtveje, der kan udgøre et værn mod katastrofer. Du er med til at samle ind til rent drikkevand og mad, der kan overleve tørken. Du er med til at klæde verden på til klimaforandringerne. Og du er ikke alene. Du er én ud af tusindvis af indsamlere, der står sammen om verdens nok vigtigste sag.

Tilmeld dig som indsamler på Blivindsamler.dk eller lokalt til indsamlingsleder  hellegram@ishoejby.dk

Forhåbentlig kan vi også i Torslunde sogn være med til at gøre verden klimaklar ved indsamlingen den 10. marts 2019. Vi håber at se så mange frivillige som muligt til den altid hyggelige indsamlingsdag hvor vi mødes ved præstegården på Torslundevej 147 kl 10.

Alle bedes lægge penge frem eller være klar til mobilpay når indsamlere banker på døren imellem kl 10 og 14 denne søndag. Selvom sognet er et af landets mindste har vi en stærk tradition for at bidrage til landsindsamlingen. Forhåbentlig bliver vi også i år så mange frivillige at det er muligt at nå ud i alle kroge.

Vel mødt og på forhånd tak for enhver hjælp,

Helle Gram, Tlf. 5133 0702


 


Lasagnegudstjeneste i Torslunde kirke tirsdag den 26. marts kl. 17.30 med Landsbyernes Børnekor og sognepræst Christian B. Petersen. Spis lasagnemenu efter denne familevenlige korte gudstjeneste. Menu koster 30,-kr for en hel familie. Tilmelding til spisning nødvendig og sker til organist Lars Grangaard på mail: torslundeorganist@gmail.com eller mob.tlf. 2254 2175 senest søndagen før arrangementet.


 


Skærtorsdag den 18. april kl. 17.00 i Torslunde kirke.

Stemningsfuld musikgudstjeneste med Torslunde Koret og sognepræst Christian B. Petersen.

Efter gudstjenesten er der mulighed for at deltage i fællesspisning i konfirmandstuen. Menuen er lam, brød, salat.

Det koster 25,-kr pr. voksen. Vin og øl kan købes for 10,-kr stk. Vand er gratis. Børn spiser gratis med.

Tilmelding til spisning nødvendig og sker til organist Lars Grangard på mail: torslundeorganist@gmail.com eller tlf. 2254 2175 senest søndag den 14. april. 


 

 

 

 


Langfredag i Torslunde kirke den 19. april kl. 10.00

Musikgudstjeneste med sopran Eva Bruun Hansen og mezzosopran Lisbeth Christensen Engkær der vil synge uddrag af Giovanni Battista Pergolesis´  Stabat Mater der skildrer Jomfru Marias smerte, mens hun står ved korsets fod.


 


Koncert i Torslunde kirke tirsdag den 7. maj kl. 19.00 med det lokale rockorkester SLIPSTRØM med Torslunde kirkes kirkeværge Torben Dahl bag trommerne. Der er gratis adgang.


 


Musikgudstjeneste i Torslunde kirke søndag den 12. maj kl. 10.00 med Landsbyernes Børnekor og Torslunde Koret.

Sommerafslutning for kirkens kor. Vær med til denne festlige gudstjeneste med musikalske indslag fra kirkens kor.


 


Koncert i Torslunde kirke med 

JUTLANDIA SAXOPHONE QUARTET

tirsdag den 10. september kl. 19.00

Jutlandia Saxophone Quartet blev etableret i 1996 af tre af ensembles nuværende medlemmer. I årene der fulgte udviklede Jutlandia Saxophone Quartet sig hurtigt til et af de mest aktive ensembler i det danske musikliv.


Kvartetten præsenterer et meget bredt og varieret repertoire, der strækker sig fra saxofonkvartettens originalrepertoire over helt nye værker, ofte skrevet til kvartetten, og – efterhånden ensemblets specialitet – dristige bearbejdelser af klassiske storværker, som f.eks. Mussorgskys 'Udstillingsbilleder', Bachs 'Johannespassion', Brahms 'Haydn-variationer' mm.

Læs mere om kvartettens
medlemmer her…

Der er gratis adgang.